EU vil gi SMB’er lettere tilgang til forsvarskontrakter

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]EU-kommisjonen la forrige uke frem et forslag som vil gjøre det lettere for små og mellomstore bedrifter å by på potensielt svært lukrative kontrakter innen den europeiske fosvarssektoren.
 
Målet med forslaget er å åpne opp for økt konkurranse i en sektor, som på grunn av strenge reguleringer, har vært utenfor rekkevidde for mange bedrifter.
Les forslaget her
– Dette er en anerkjennelse av at små og mellomstore bedrifter er en svært viktig del av den europeiske økonomien og et tydelig steg i riktig retning, sier Bedriftsforbundets Jørund Rytman.
– Det viser også at det faktisk er mulig å vinne frem med gode og fornuftige argumenter, selv i et så tungrodd system som EU, legger han til.
Forslaget kommer etter sterkt press fra blant annet UEAPME, som er den europeiske paraplyorganisasjonen for interesseorganisasjoner som representerer totalt 12 millioner små og mellomstore bedrifter over hele Europa.
Sjekk ut UEAPME’s hjemmeside her
UEAPME’s generalsekretær Veronique Willems vartidligere i vår på besøk i Norge i forbindelse med Bedriftsforbundets søknad om å bli tatt opp som medlem i den Brussel-baserte organisasjonen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]