Fagnettstedet for SMB-sektoren

Vedum2

Enighet om lønnsstøtte!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Regjeringen og partene er enige om en lønnsstøtteordning, melder nyhetsbyrået NTB. Bedrifter med et omsetningsfall på 20 prosent kan få inntil 30.000 kroner per ansatt. 

Les også: Krisen er ikke over for hverdagsnæringslivet!

Regjeringen, med finansminister Trygve Slagsvold Vedum i spissen, har kallet inn til pressekonferanse fredag kveld for å presentere detaljene i den mye omtalte lønnsstøtteordningen. Nyhetsbyrået NTB har imidlertid allerede fått tak i disse. I følge NTB vil ordningen får virkning fra 1. desember og  den vil i første omgang gjelde ut januar 2022. Hvis de strenge smitteverntiltakene vedvarer, kan det bli aktuelt å forlenge lønnsstøtten med én måned, det vil si ut februar 2022.

Etter det NTB erfarer, ligger det et krav om permitteringsforbud i ordningen. En bedrift som mottar lønnsstøtte, kan ikke permittere ansatte i perioden de mottar støtten.

Les også: Bedriftene har mistet tiltroen til politikerne

Utbetaling tidligst i januar

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)

Til E24 sier næringsminister Jan Christian Vestre at det vil gå noen uker før pengene kan komme inn på bedriftenes kontoer.

– Det vil komme en proposisjon i januar, sier han og peker på at disse tingene må gjennom Eftas overvåkingstilsyn Esa, og at det tar noen dager for å sikre en ordning som blir bra.

– Derfor vil ikke de midlene kunne bli betalt ut før i tidligst januar, men det vil uansett være viktig å skape trygghet om denne ordningen nå, understreker Vestre.

Næringsministeren forteller at regjeringen også tar sikte på at de vil få på plass en løsning for at bedrifter får dekket kostnader knyttet til tapt varelager, selv om de gir bort varene, gitt at det ikke er noen hindringer ved det.

Les også: En “perfekt storm” for bedriftene

Slik blir ordningen

* Støtten utbetales til virksomheter som kan dokumentere et omsetningsfall på minst 20 prosent på grunn av strenge smittevernregler.

* Hver virksomhet kan få inntil 30.000 kroner i støtte per ansatt per måned. Beløpet tilpasses etter hvor stort omsetningsfall hver virksomhet har.

* Det minste en virksomhet kan få utbetalt, er 3.000 kroner per ansatt per måned.

* Hver virksomhet kan maksimalt få 45 millioner kroner i støtte fra ordningen.

* Virksomheter som mottar støtte, får støtte for alle sine ansatte. Ordningen gjelder også for lærlinger. Det er en egen sats for disse.

Enda ikke medlem i SMB Norge? Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn i dag!