Den juridiske blindsonen – Hvordan sikre et godt forhold til investor?

Hva gjør man som småbedriftseier når investoren blir lei av at veksten ikke kommer så lett og raskt som ventet? Få med deg første episode av “Den juridiske blindsonen”.

Les også: Nye konkursregler kan bety økt risiko for familieøkonomien

“Den juridiske blindsonen” er en helt ny programserie fra SMB Norge som tar opp juridiske problemstillinger som fort kan bli glemt og havne i blindsonen i en travel arbeidshverdag.

Her kan du se første episode:

Lite erfaring

Første episode handler om småbedriftseieres forhold til investorer. For å hente inn sårt tiltrengt likviditet vender mange gründere og småbedriftseiere seg til sin nærmeste krets.  Venner, bekjente og familie kan være viktige støttespillere, men ofte har de lite erfaring som investor. Det kan by på uforutsette problemer, advarer advokat Karl-Anders Grønland i advokatfirmaet Storløkken.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Karl-Anders Grønland
Advokat Karl-Anders Grønland

– Alt for ofte ser vi at småbedriftseiere opplever å miste en venn, samtidig som de får en fryktelig dårlig investor. Heldigvis er det enkelte ting man kan gjøre for å unngå å havne i en sånn situasjon, konstaterer Grønland.

Keep i simple

I programmet kommer advokaten med tre gode råd som vil redusere faren for konflikt mellom bedriftseier og investor:

  1. Start med å tenke på hvordan dette kan bli en god reise for investoren. Hvordan kan han få mer igjen enn det han har tatt med inn?
  2. Avklar roller og forventninger – både dine og investors. Skal investor “bare” stille med penger mens alt ellers fortsetter som før, eller skal investor bidra på annet vis? Bli enige om rollefordelinger og hvordan dere skal håndtere uenighet om viktige beslutninger.
  3. Følg KISS-regelen. “Keep it simple and stupid”! Hold dere til det enkle og unngå for kompliserte mekanismer. Gjør det enkelt slik at det er lett å huske og lett å praktisere. Glem de lange avtalene og hold dere til korte punkter hvor man er enige om hovedprinsippene.

PS: Som medlem i SMB Norge har du tilgang til gratis juridisk bistand. Les mer og ta kontakt med våre advokater på linken under:

SMB-Advokatene