INTERVJU: Skal fjerne unødig dobbelrapportering innen 2-3 år

Innen 2-3 år vil norske bedrifter slippe mye av den tidkrevende dobbelrapporteringen man opplever i dag. Det konstaterer Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen under et intervju med dinbedrift.no. Video nederst i saken

Les også: Regjeringen med 39 tiltak for vekst i handelsnæringen

I dag må bedrifter og næringsdrivende rapportere inn en lang rekke opplysninger flere ganger til forskjellige etater og registre. Det skal det snart bli slutt på, ifølge ministeren.

– En liten bedrift skal slippe å levere inn samme informasjon gang på gang

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

– Vi skal klare å komme et langt stykke på vei for at en liten bedrift skal slippe å levere inn samme informasjon gang på gang. Det er vi i det offentlige som må dele informasjonen slik at vi ikke ber virksomhetene om å sende det inn igjen og igjen, sier Isaksen til dinbedrift.no

Forskjell

Tiltakene er en del av Regjeringens forenklingsprosjekt og Isaksen tror norske bedrifter vil merke en stor forskjell i løpet av bare noen få år.

– Noe av dette kan nok komme på plass ganske kjapt, men dette er datasystemer som må bygges opp. Men i løpet av 2-3 år så skal vi være der at det merkes at det har skjedd en forskjell, sier Isaksen.

Les også: Bruker 5 milliarder på gründer-forsking

Geriljagruppe

Regjeringen har tidligere lansert forenklingsplaner for inneværende stortingsperiode som skal spare norske bedrifter for 10 milliarder kroner. Dette kommer på toppen av besparelser på 15 milliarder i forrige stortingsperiode.- Vi har en geriljagruppe i departementet og deres jobb er å oppsøke unødvendig byråkrati, finne ut hvor regelverket er dårlig og så foreslå å fjerne det. Det gjør vi fortløpende, sier Isaksen.