Vellykket samling for norsk eierskap

Samling for norsk eierskap
Bilde: Samling for norsk eierskap

Onsdag 31.mai arrangerte SMB Norge, Aksjon for Norsk Eierskap og en rekke interesseorganisasjoner innen næringspolitikk en samling for norsk eierskap. Fokuset var på den urettferdige høye skatten på norsk eierskap.

I tiden fremover vil det arrangeres en rekke samlinger hvor vi setter fokus rammevilkårene for norske eiere av norske bedrifter. Den første samlingen ble gjennomført onsdag 31. mai 2023 på Mesh Youngstorget i Oslo.

– Vi registrerer at i debatten om formueskatt på arbeidende kapital, snakker politikere og næringsliv forbi hverandre. Vi ønsker med dette arbeidet å se om det er mulig for næringsliv og politikere å kunne enes om utfordringene og fakta, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Les mer her: Bli med på samling for norsk eierskap: – Vi trenger norske eiere, sier Rytman.

Første samling for norsk eierskap

Knut Flakk fra Aksjonen for Norsk Eierskap
Knut Flakk fra Aksjonen for Norsk Eierskap

På den første samlingen 31. mai møtte næringslivsledere, eksperter og politikere til informasjon.

– Vi ønsker at alle som er opptatt av at vi skal ha norske eiere også i fremtiden blir med oss i dette viktige arbeidet. Derfor er vi glade for at ca. 60 deltok på første samling. Til tross for 25 grader og strålende vær, sier Rytman.

Masteroppgave om Norges utflyttingsproblem

Masterstudentene Erlend Ramberg og Balder Belsvik fra NHH presenterte funnene i sin masteroppgave
Masterstudentene Erlend Ramberg og Balder Belsvik fra NHH presenterte funnene i sin masteroppgave

På møtet 31. mai 2023 var det innspill og foredrag fra blant annet styreleder Karl-Anders Grønland i SMB Norge, Knut Flakk fra Aksjon for Norsk Eierskap, Merete Nygaard, gründer av Lexolve samt Villeman Vinje, seniorøkonom fra Ny Analyse AS.

Masterstudentene Erlend Ramberg og Balder Belsvik fra Norges Handelshøyskole (NHH) presenterte funnene de gjorde i oppgaven sin.

Les mer her: 18 skatteflyktninger kuttet regningen med 1,5 mrd. hvert år

Til slutt ble også arrangert en politisk debatt med flere sentrale politikere. I panelet stilte Heidi Nordby Lunde (Høyre), Ida Lindtveit Røse (KrF), Magnus Birkelund (FrP) og Alfred Bjørlo (Venstre).

Her kan du se opptaket fra samlingen for norsk eierskap 31. mai: