I dag er det vi som bestemmer…

Hvor ble det av alle modige valgløfter om fremtidens SMB-sektor, spør SMB Norge-sjef Kristin Hofstad i denne valgdagsbloggen. Hun oppfordrer alle SMB Norge-venner til å stemme med SMB-hjertet!

Valgdagen er her!

Valgkampen er et tilbakelagt kapittel og slitne politikere vil i løpet av ettermiddagen samles med likesinnede i påvente av det endelige resultatet. Nå er det opp til oss, velgerne, å avgjøre hvem av dem som har nådd frem med det beste budskapet. Rekordmange har forhåndsstemt denne gangen, men det er fremdeles svært mange av oss som i løpet av dagen vil gå inn bak gardiner i gymsaler og rådhus over hele landet for å gjøre sin borgerplikt.

Faksimile fra VG, 31.07.21

Frustrerende affære

For oss i SMB Norge har valgkampen vært en frustrerende affære. Etter halvannet år med Pandemi-relatert unntakstilstand og blinkende varsellamper hos selve ryggraden i norsk næringsliv, hadde vi forventet at rammebetingelser for landets verdiskapere ble et av de mer sentrale temaene gjennom sommeren.

Der ble vi dessverre skuffet.

For selv om Formueskatten, som er en svært viktig sak for mange av våre medlemmer, ble debattert i en rekke kanaler, opplevde vi nok en gang at SMB-perspektivet måtte gi tapt for billige politiske poeng. Det er lettere å tromme opp støtte for formueskatten om man gjør det til en sak om milliardærenes manglende bidrag til fellesskapet. Det er tydeligvis ikke like «sexy» å fokusere på hvordan den i all hovedsak rammer hverdagsnæringslivet, er konkurransevridende til fordel for utenlandske eiere, og dessuten tapper små bedrifter for likviditet. Nok en gang ble formueskatten kun brukt for å løfte frem symbolpolitikk.

“I lys av den omfattende krisen som norsk næringsliv har vært igjennom de siste årene så hadde vi forventet mer, mye mer.”

Hvor ble løftene av?

I lys av den omfattende krisen som norsk næringsliv har vært igjennom de siste årene så hadde vi forventet mer, mye mer. For hvor ble det av debattene hvor partier kunne konkurrere om å ha de beste løsningene for å kickstarte en skadeskutt SMB-sektor igjen? Hvorfor så man ikke verdien av å gå ut med store og spenstige valgløfter om å skape de beste vekstvilkårene i verden for gründere og småbedriftseiere?

Hvorfor var det ikke viktig nok?

Disse spørsmålene vil vi i SMB Norge gruble på i ukene og månedene som kommer. Men heldigvis så er det til syvende og sist oss velgere som har det siste ordet. Og akkurat i dag er det faktisk vi som bestemmer. Jeg vil derfor oppfordre alle dere som har et hjerte for landets små og mellomstore bedrifter å ta dette perspektivet med dere når dere stemmer.

 

Jeg ønsker alle våre medlemmer og venner et riktig godt valg!

 

Kristin Hofstad

Konstituert administrerende direktør i SMB Norge