Slik pynter du arbeidsplassen til jul på 1-2-3!

Første mandagen i advent er en høytidsdag for Morten Berge (50). 11 måneder i året er han en helt vanlig administrasjonssjef i Bedriftsforbundet. I desember er han imidlertid sjef for kontorets Julesentral, og den oppgaven tar han ikke lett på.

– Selv om julesentralens budsjett krymper fra år til år så setter jeg hele min stolthet i å gi medarbeiderne en så god førjulstid som mulig. Jeg vil at hele desember skal oppleves som en god og lang klem fra selveste Nissefar, sier en sprudlende Berge til dinbedrift.no.

Ekspertise

Etter 15 år i Bedriftsforbundet har han opparbeidet seg enormt med julepynterfaring. Prosessen er perfeksjonert helt ut til fingerspissene og hver eneste lille detalj er gjennomtenkt. Med så mye ekspertise samlet på ett mellomstort julekontor, ville det vært en skam om han ikke delte med seg av all kunnskapen. Til vår alles glede har han derfor sagt ja til å avsløre sine 6 bestepyntetips!

1. Julekransen

Det er få ting som gir så umiddelbar julestemning som en julekrans. Denne varianten med post-it lapper er både billig og allergivennlig.

– Har du grønne post-it lapper tilgjengelig så er det å foretrekke. Her har jeg løst det gjennom å fargelegge lappene grønne, og man skal ha et godt trent øye for å legge merke til forskjellen, konstaterer Berge.   

2. Dorullnisser

Dorullnissen er alle seriøse julepynteres åpenbare favoritt. Den klassiske varianten krever imidlertid tilgang til små barnehender. Dette løser Berge ved å skrive ut et bilde av en skikkelig vellykket nisse fra slutten av 90-tallet. Han anbefaler utskrift på fargeskriver, for de som har anledning til dette.

3. Juletre

Juletreet må selvfølgelig også være på plass. 

– Om det er Gran eller plastpalme er irrelevant, men den må av åpenbare grunner være grønn. Det er mye penger å spare på å printe ut bilder av julekuler. Det gjør at man kan ta seg råd til å variere etter 4-5 år. Jeg anbefaler binders som festemekanisme. De kan også gjenbrukes fra år til år, konstaterer Berge. 

 4. Girlander

Stemningen er alltid på topp under et godt gammeldags julegirlander, og Berge innrømmer gladelig at dette er hans personlige favoritt.

– De fleste blir fullstendig sjokkert når de forstår at denne er laget av helt vanlig dopapir og en rød sprittusj. Så utrolig lett og samtidig så genialt, sier Berge. Han understreker dessuten at den med noen få subtile grep kan gjenbrukes flere år på rad.

5. Julekubber

Julekubbene er en av Berges egne suksessoppskrifter. For første gang har han nå sagt seg villig til å dele dem med resten av verden. 

– Jeg trengte noe som traff bra for de mest mannlige gutta også. Og hva er vel mer mandig en noen skikkelige vedkubber. Kombinert med disse flotte julekulene så kommer selv den mest trauste av oss i julestemning, understreker Berge.

6. Nisseluringen

Praten rundt kaffemaskinen på morgenen kan gå så heftig for seg at man rent ut glemmer at det er adventstid. Nisseluringen ble Berge’s artige løsning på problemet. Strategisk plassert i vinduskarmen ikledd en flott nissedrakt bryter Berge umiddelbart inn om samtaletemaet blir for trist i desembermørket. 

– I adventstiden sitter jeg der fra rundt 07.00 om morgenen og helt til de siste dukker opp rundt 09.00. Dette er et fantastisk tiltak som gjør mirakler for humøret rundt kaffemaskinen, sier Berge.

https://poll.fm/10181168