Fagnettstedet for SMB-sektoren

Foto: Shutterstock/SMB Norge

– Skandale at Regjeringen ikke kutter drivstoffavgiftene

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

SMB Norge-sjef Jørund Rytman er svært skuffet over regjeringens beslutning om å ikke redusere drivstoffavgiftene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett tirsdag.

Les også: Vil LO-lederen ødelegge norske arbeidsplasser?

– Det er med sjokk og vantro vi registrerer at regjeringen ikke velger å gjøre noe med avgiftene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Ikke minst med tanke på de historisk høye drivstoffprisene vi ser nå, sier SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman, i en kommentar.

Jørund Rytman, SMB Norge

Sterkt preget

Han viser til at norsk næringsliv er på vei ut av den største økonomiske krisen siden krigen, og at de fremdeles er sterkt preget av ettervirkningene. Samtidig opplever vi nå historisk høye kostnader, med økte strømpriser, og en stigende rentebane.

Les også: Skuffet etter Stortingets nei til gründervisum

– Jeg mener dette rett og slett er en skandale. De små og mellomstore bedriftene blør mer enn noen gang, og det er underlig at regjeringen ikke velger å følge eksemplene vi har sett i andre sammenlignbare land, hvor myndighetene har valgt å gi lettelser på dette området, sier Rytman.

Les også: Trist at Stortinget opprettholder urimelig forskjellsbehandling!

Senterpartiet

Han er også skuffet over at Senterpartiet går vekk fra sine løfter om å å bidra til å holde drivstoffprisene nede.

– Senterpartiet har vært svært tydelige på at de ikke ønsker å sitte i regjering dersom drivstoff prisene blir over 20 kroner. Det er skuffende at de ikke satte foten ned nå, konkluderer Rytman

Les også: Fortsatt Covid-støtte er myndighetenes forbannede plikt!