SMB Norges høstseminar – Formueskatten

I november 2019 presenterte regjeringen sin nye langsiktige strategi for SMB-sektoren. I mellomtiden har vi stått midt i en pandemi med store konsekvenser for hverdagsnæringslivet. Iselin Nybø kommer og forteller om SMB strategien og hvordan den påvirkes.

Deretter retter vi fokus mot den omdiskuterte FORMUESKATTEN. SMB Norge og Ny Analyse presenterer sin ferske rapport om temaet. Avslutningsvis inviterer vi flere profilerte stortingspolitikere til en paneldebatt hvid de både vil diskutere regjeringens SMB-strategi og de nye funnene fra SMB Norges undersøkelse om formueskatt.

SEMINARET KAN DU SE PÅ DINBEDRIFT.NO OG PÅ SMB NORGES FACEBOOKSIDE, ONSDAG 30. SEPTEMBER KL. 09:00 – 12:00

Næringsminister Iselin Nybø deltar på seminaret (Foto: Venstre)

SMB etter Corona

Høsten 2019 presenterte regjeringen sin nye SMB-strategi med tittelen “En enklere hverdag for småbedriftene”. Siden den gangen har sektoren opplevd store omveltninger på grunn av en global pandemi, og sjelden har vel så mye forandret seg for norsk næringsliv på så kort tid.

Hva har dette gjort med regjeringens langsiktige planer for sektoren? Få med deg innlegget til næringsminister Iselin Nybø under første del av SMB Norges høstseminar.

Les også: Formueskatten svekker hverdagsnæringslivet

Hett tema

Med bare ett år igjen til neste stortingsvalg, seiler formueskatten opp som ett av de aller heteste temaene under den kommende valgkampen. Statsminister Erna Solbergs Høyre har nylig gjentatt at de vil ha den omdiskuterte skatten fjernet så fort som mulig.

Formueskatten engasjerer og frontene står stadig sterkere mot hverandre. SMB Norge vil bidra til økt kunnskap og under andre del av årets høstseminar vil vi presentere en helt fersk rapport om temaet. Selve rapporten vil bli presentert av Villeman Vinje fra Ny Analyse, som har laget rapporten på oppdrag fra SMB Norge.

Vi garanterer at den meget aktuelle formueskatt-debatten vil bli tilført ny informasjon som det blir vanskelig å se bort fra.

Program:

Tid: onsdag 30. sept. kl. 09:30 – 12:00

KL. 09:30 – 10:30

Innlegg av Olaf Thommessen, adm.dir. SMB Norge       

Innlegg fra næringsminster Iselin Nybø (V)           

Foredrag av seniorøkonom Villemann Vinje – «SMB Norge sin rapport om formueskatt»

Foredrag av professor og forfatter Ole Gjems-Onstad  «La gründere flytte»     
PAUSE 10:30 – 10:45

KL. 10:45 – 12.00

Innlegg fra stortingsrepresentanter:
– Terje Aasland, næringspolitisk talsperson AP
– Tom-Christer Nilsen, H Næringskomiteen på Stortinget
– Morten Ørsal Johansen, næringspolitisk talsperson FrP
– Geir Pollestad, næringspolitisk talsperson SP

Paneldebatt