Raskere nettside på 5 minutter

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Vi har tidligere skrevet om vanlige nett-tabber og hvordan man unngår disse. Her skal vi se nærmere på et av virkemidlene. Opprettelsen av en statisk kopi (cache). Denne guiden forutsetter at du har et wordpress nettsted.

Caching sørger for at nettsiden laster raskere og mer effektivt. Noe som gjør både kundene dine og søkemotorene fornøyde. For deg som bruker wordpress finnes det en rekke tillegg (plugins) som hjelper deg å opprette en cache.
Vi anbefaler WP Super Cache, som med mer enn en million brukere og lang fartstid er en av de mest etablerte tilleggene for chacing. Etter å ha installert dette tillegget trenger du bare å aktivere chacing for å få side komprimering og dynamisk caching. En annen fordel med dette tillegget er at det støtter chacing for mobiler og nettbrett.
Så kundene dine slipper å bekymre seg for at nettsiden din skal spise opp datakvoten deres. Etter at tillegget er aktivert kan du som regel glemme at det er der og fortsette som før. Tillegget kjører i bakgrunnen og gjør jobben sin uten å forstyrre deg.[/vc_column_text][vc_column_text]

Slik går du frem

Etter at du har logget inn på nettsidens kontrollpanel trykker du på ‘Plugins eller ‘Tillegg’. Her finner du en knapp som heter ‘legg til’ eller ‘add new’. Trykk på den.
Her vil du få opp et søkefelt. Der skriver du inn “WP Super Cache” uten tegnene. Du bør få opp dette tillegget (se bilde). Installer og aktiver denne.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3948″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Etter at du har aktivert denne, finner du den under innstillinger.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3951″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Her skal du velge “Caching On (Recommended)” og trykke “update”.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3954″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Når dette er gjort vil programmet kjøre av seg selv og du trenger ikke tenke mer på det.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]