Fagnettstedet for SMB-sektoren

FRA RETTSALEN: Bedriftsforbundets Olaf Thommessen, advokat i Kvale Nicolay Skarning og advokatfullmektig Mari Verling, også hun fra Kvale.

Prisen «Årets prestasjon» for Holship-saken

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

I april 2013 ble Skarning oppringt av Bedriftsforbundet. Medlem i Bedriftsforbundet, Holship, fikk ikke laste og losse gods. Grunnen var at de organiserte bryggearbeiderne ved ulike kaier i Norge, mente at kun bryggearbeidere som var organisert i.

 
Publisert 16 februar.
 
– Tiden var kommet for å ta knekken på det gamle havnemonopolet. Det er en stor lettelse at vi klarte det. Å få prisen «Årets prestasjon» for seieren i Holship-dommen er en stor ære.» Dette sa advokat Nicolay Skarning da han torsdag fikk Norges mest høythengende pris i advokatbransjen.
 

Arbeidsmannsforbundet i LO, hadde lov til å laste og losse.

– Ordningen var en del av maktsystemet mellom partene da den ble opprettet for 100 år siden. Ut fra dagens konkurranseregelverk, og ikke minst EØS-avtalens betydning, var jeg klar på at dette maktsystemet ikke hørte hjemme i dagens samfunn, sier Nicolay Skarning.
Skarning tok saken. Kjørte den i tingretten og tapte. Kjørte den i lagmannsretten og tapte.
– Både tingretten og lagmannsretten var bundet av en sak fra Høyesterett i 1997. Dermed var Høyesterett siste mulighet. De tok saken i plenum og 16. desember 2016 vant Holship. En stor lettelse, sier Nicolay Skarning.
Andre saker som kjempet for prisen «Årets Prestasjon» i år var frifinnelsene i Yara-saken og utfallet i Transocean-saken.
– Dette sier noe om hvor høyt prisen henger, sa Trygve Hegnar, redaktør i Finansavisen.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]