[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Securitas har anslått at mellom 32 – 37% av alt svinn fra norske butikker skyldes utro ansatte og når norske butikker opplever svinn til en verdi av 5,6 milliarder i året blir det en enorm utgift.

Som bedriftseier må du stole på de ansatte. Du må stole på at de selger riktig vare til riktig pris, på at de møter opp når de skal og på at de generelt gjør det mulig å drive butikk. Det er derfor ikke så rart at de færreste liker å tenke på at de ansatte kan finne på å stjele fra bedriften.

Men når Securitas anslår at utro ansatte stjeler for mellom 1,7 og to milliarder i året er det dessverre en risiko man må være klar over.

Hva gjør jeg?

Men hva gjør du når du mistenker at de ansatte stjeler fra deg? Bedriftsforbundets advokat, Hedvig Svardal har noen råd.

1. “Ta kontakt med en advokat”

Når du mistenker at en ansatt stjeler bør du umiddelbart ta kontakt med en advokat. Som medlem av bedriftsforbundet har du gratis juridisk bistand.

Situasjonen kan fort bli vanskelig og når du konfronterer den ansatte er sjansene er gode for at denne raskt vil skaffe seg juridisk bistand. I tillegg er det mange juridiske feller som ligger på lur.

2. “Ta det opp”

Hvis du mistenker at en ansatt stjeler fra bedriften er du nødt til å ta det opp med vedkommende.

Her er det viktig å gjøre det på en så diskre og hyggelig måte som mulig. Både av juridiske grunner og for det du kan komme til å konfrontere feil mann.

I tillegg er det lite som kan skade arbeidsmiljøet og forholdet mellom den ansatte og ledelsen så mye som en tyverianklage.

3. “Øk Sikkerheten”

Hvis den ansatte nekter for å stjele bør du vurdere å øke sikkerheten på jobb, men her er det mange hensyn som må tas.

Ikke minst må du passe på å ivareta personverset. Så før du gjør noe anbefaler vi på det sterkeste at du tar kontakt med datatilsynet for å finne ut hva du har lov til å gjøre i din bedrift.

4. “Anmeld”

Hvis du har konkrete bevis på at en ansatt stjeler fra bedriften må du anmelde dette. Gjør dette i samråd med din advokat.
Har du ikke advokat? Medlemmer av bedriftsforbundet har tilgang til gratis juridisk bistand.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]