Lavere sykefravær med aktive ansatte

Fysisk aktivitet gir ikke bare friskere ansatte og lavere sykefravær. Det gjør også at man blir litt smartere og mer kreativ.

– Fysisk aktivitet forbedrer hjernen på alle områder. Man blir mer kreativ, man husker bedre, man blir mer konsentrert og tåler stress bedre. Alle disse områdene er viktige for å kunne prestere bedre på jobben og få mer unnagjort, sier Anders Hansen som er overlege i psykiatri.

Anders Hansen, Overlege i psykologi, Foto: Cappelen Damm

Hansen har skrevet boken «Hjernesterk». Her viser han til forskning som sier noe om de positive effektene fysisk aktivitet har på hjernen.

Motvirker stress og angst

Det viktigste du kan gjøre for kroppen din er å røre på deg, for hjernen er det organet som påvirkes aller mest når vi er i bevegelse, ifølge moderne hjerneforskning. Forskningen viser at mosjon er viktig, langt viktigere enn de fleste tror. Ja, og så løper man ifra stress og angst!

 

Oppskrift på «smart trening»:

  • Tren styrke jevnlig. Styrke i store muskelgrupper som bein, rumpe, rygg og bryst er viktig for å bære kroppen og for å unngå skader og plager.
  • Tren kondisjon tre ganger i uken slik at du får opp pulsen. Økten bør vare i minst 30 minutter.
  • All bevegelse er bra. Gåing er en av mange aktiviteter som kan stimulere kreativiteten.

For mange kan dette virke uoppnåelig i en hektisk hverdag. Men det handler om å komme i gang. Ta de første stegene og valgene mot bedre helse og en sunnere hverdag.


[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7036″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]

Kun 3 av 10 ansatte oppfyller WHO og helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutter aktivitet om dagen. Dette skaper dårlig helse, sykefravær og lavere produktivitet. Men vi har løsningen.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Lær mer” style=”flat” color=”danger” size=”lg” align=”center” link=”url:%20https%3A%2F%2Fdinbedrift.no%2Fgreen-nudge%2F|||”][/vc_column][/vc_row]