Fagnettstedet for SMB-sektoren

Bedriftsforbundet

Ølbrygging.no sparte 250.000 kroner i året

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Advokat og medeier i olbrygging.no mener det høres vanvittig ut, men det er helt reelle tall: De sparer store beløp på sitt medlemskap i Bedriftsforbundet.

 
Bedriftsforbundet jobber ikke kun med politisk påvirkning, men både med «butikk og politikk». Innenfor «butikk» ligger jushjelp, forsikringer og medlemsfordeler som billigere flyreiser, drivstoff og telefoni- og IT-løsninger. Målsettingen er at medlemmene skal få lavere kostnader og gode ordninger, og at medlemskapet skal betale seg. Gjerne mer enn en gang. Det fikk bedriften Ølbrygging.no erfare til gangs: De sparte nærmere 300.000 kroner allerede det første året!
– Ja, det høres vanvittig ut, men det er helt reelle tall. Vi ble virkelig positivt overrasket selv. Det er litt arbeid i å gå over avtaler og bytte leverandører, men når det er så mye og hente, er det ingen tvil om at dette bør flere gjøre, sier en av eierne i Ølbrygging.no, Anders Folkman.
 

– Vi vil ha stålkontroll på kostnadene våre

Ølbrygging ble medlem hos Bedriftsforbundet i 2015. De har elleve årsverk, og utvikler, produserer, importerer, eksporterer og selger ølbryggeutstyr til hjemmebryggere og microbryggerier. Merkevarenavnet på deres egne produkter er «Beer Brew». De importerer og selger også råstoffer til øl produksjon i form av malt, humle, gjær og sukker, samt arrangerer ølkurs. Selv om bedriften hadde god omsetning og kontroll på kostnadene sine, ønsket de å se på mulighetene for besparelser.
– Vi har store utgifter, og ønsker å ha stålkontroll på kostnadene våre. Det er avgjørende for å drive godt. Derfor ønsket vi å regne litt på de ulike ordningene våre. Bedriftsforbundet tok seg tid til oss da vi ønsket å se litt på ordningene våre, og bare på it (Dustin) og telefoni (Dipper) viste det seg at vi kunne spare mer enn 150.000 kroner i året, og i tillegg få en mer effektiv hverdag uten tapte kundeanrop, forteller Folkman.
 

Gratis jus-hjelp er gull verdt

Ølbrygging eier sin egen eiendom, og dermed ble strøm en utgiftspost de enkelt kunne spare 1.000 kr per måned på gjennom Bedriftsforbundets avtale med Fjordkraft. Obligatorisk tjenestepensjon var en annen, ved overgang til KLP, og også bedre forsikringer på flere ordninger. Forsikringene til Bedriftsforbundet går for å være av de aller, aller beste.
– Fra tid til annen er det bra for oss å kunne får litt hjelp juridisk også, og advokater tar gjerne noen tusen per time, men som medlem i Bedriftsforbundet får vi det inkludert. Vi har tatt noen telefoner nå og da, og spart noen tusen kroner der også. Det er alt fra arbeidsrett til konkret avtalejus vi har hatt behov for å få litt input på, sier Folkman.
 

– Vi sparer 250.000 kroner per år

Totalt mener Ølbrygging.no at de har spart ca. 250.000 kroner på de endringene de har gjort leverandør- og avtalemessig. I tillegg til at noe av driften har blitt enda mer effektiv. Alt gjennom avtalene Bedriftsforbundet tilbyr sine medlemmer. Det gjør Anders Folkman veldig fornøyd.
– Jeg vil anbefale medlemskap til alle små og mellomstore bedrifter i Norge. Bedriftsforbundet er det eneste forbundet som virkelig jobber for de viktige sakene til de små og mellomstore bedriftene. Det er det eneste forbundet som er tariffuavhengig, og som ønsker å gi alle mine bedrifter både handlefrihet og mindre papirvelde. Jeg har da alltid noen å spørre til råds, og i tillegg kan alle mine bedrifter spare masse penger i driften sin, avslutter Folkman.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1532422386768{background-color: #f1f1f1 !important;}»][vc_column][/vc_column][/vc_row]