[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

De fleste om ikke alle bedrifter har i dag en nettside. Disse nettsidene skal gjerne ha noe innhold i form av tekst og bilder. Tekst må man som regel belage seg på å skrive selv eller hyre inn noen for å skrive, men man kan spare store penger og mye tid på å velge en gratis bildebank.

Nettet er som de fleste vet fullt av bilder, men du kan ikke bare gå til Google og ta et bilde du liker da disse er beskyttet av åndsverksloven og bruk av disse uten tillatelse er det samme som tyveri.

Dette problemet prøver bildebanker å løse. En bildebank er en nettside med et bildearkiv du kan laste ned og bruke med loven i hånd.

Det finnes en rekke betalte bildebanker der ute, men det finnes også noen virkelig gode bildebanker som er gratis.

Pixabay

Pixabay har blitt min ‘go to’ ressurs når jeg skal ha tak i gratisbilder. Bildene har gjerne god kvalitet, kan lastes ned i høy oppløsning og i tillegg krever de ikke attribusjon. Du må med andre ord ikke skrive at bildene er hentet fra Pixabay.

Registrering på siden tar under to minutter og når du først har registrert deg kan du bruke tjeneste så mye du vil.

Spesialiserte bilder

Hvis du trenger en helt spesiell type bilde er det ikke sikkert du finner det du leter etter på Pixabay. Da anbefaler jeg at du bruker Creative Commons søkefunksjon.

Her må du riktig nok belage deg på å attribuere bildene (og huske å hake av for commercial use hvis du skal bruke bildene til å tjene penger).

Til gjengjeld får du muligheten til å søke etter gratis bilder på Wikimedia, Flicker, Google images og Open Clip Art Library. Så sjansene er gode for at du finner det du leter etter.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]