Etter strømmøte med næringsministeren: Alvoret har ikke sunket inn!

SMB Norges Jørund Rytman møtte næringsmininster Jan Christian Vestre (Ap)
Bilde: SMB Norges Jørund Rytman møtte næringsmininster Jan Christian Vestre (Ap)

Organisasjonen for de små og mellomstore bedriftene møtte næringsministeren onsdag for å diskutere strømsituasjonen. Nå krever de handling.

Les også: Strømkrisen – Nå må Regjeringen vise handlekraft!

Foto: SMB Norge

Onsdag formiddag inviterte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) organisasjonene Virke, Unio, YS, Spekter og SMB Norge til møte om de galopperende strømprisene.

– Jeg er veldig fornøyd med initiativet til næringsministeren, men vi er skuffet over signalene som fremkom i møtet, sier Jørund Rytman som er administrerende direktør i SMB Norge.

– Våre medlemmer forteller oss om en veldig krevende hverdag med dagens strømpriser. Likevel var aktørene i møtet mest opptatt av at man ikke må forhaste seg, legger han til.

Les også: SMB Norge møter Næringsministeren – Har du forslag til forenklinger?

Forventer handling

Ett av innspillene som ble drøftet i møtet, var muligheten for statsgaranterte lån som senere eventuelt kan bli omgjort til støtte. Forslaget ble løftet av blant annet Virke.

– Dette kan være et aktuelt tiltak, men vi mener en strømstøtteordning tilsvarende ordningen for husholdningene vil vær et bedre utgangspunkt, sier Rytman.

– Mange små og mellomstore bedrifter har i utgangspunktet ikke veldig store marginer. Nå opplever mange at nesten alt spises opp av strømregningen, legger han til.

– Vi har advart mot denne situasjonen i nesten ett år. Nå trenger småbedriftene handling, ikke mer venting, sier Rytman

SMB Norge mener også at regjeringen må fjerne eller redusere både elavgiften og merverdiavgiften på strøm i en begrenset periode.

Les også: SMB-dagen: Styreleder gikk «i strupen» på politikerne