Drammen kjemper for lokale leverandører

Drammen kommune jobber aktivt for at små lokale bedrifter lettere skal kunne delta i anbudsprosesser og levere tjenester. Et eksempel til etterfølgelse, konstaterer leder i Bedriftsforbundet, Olaf Thommessen. Kommuner og andre offentlige instanser er svært viktige og ettertraktede kunder for landets vel 200.000 små og mellomstore bedrifter. Les også: Bruker du bonuspoeng fra jobbreiser privat så risikerer du skattesmell Mange har imidlertid erfart at det er lettere sagt enn gjort å få delta i offentlige anbudsprosesser. I Drammen har man nå valgt å legge forholdene bedre til rette.
– Vi vet at det kan oppleves tungt å levere tilbud til det offentlige. Morten Deol, Innkjøpssjef i Drammen kommune

Fjerne barriere

Innkjøpssjef Morten Deol i Drammen kommune sier til Drammens Tidene at kommunen vil jobbe aktivt for at flere lokale små og mellomstore bedrifter skal få kommunen som kunde. – Om det er en barriere mellom oss og næringslivet, så er målet å fjerne den. Vi vet at det kan oppleves tungt å levere tilbud til det offentlige, sier Deol til avisen. Nylig ble det lokale næringslivet invitert til et informasjonsmøte i rådhuset hvor de ble servert oppskriften for å få kommunen som kunde. – Vil gjøre det enklere for bedrifter utenfor å komme ikontakt med de rette menneskene inne i kommunen. Målgruppen er spesielt små og mellomstore bedrifter. Dette er bedrifter som ikke alltid kjennerkommunens irrganger og kanskje er usikre på hvor de skal begynne, sier Deol videre til dt.no.

Viktig signal

Bedriftsforbundets leder Olaf Thommessen applauderer initiativet fra Drammen kommune og mener dette er et eksempel til etterfølgelse. – Dette er et utrolig godt tiltak som resten av Kommune-Norge bør notere seg pronto. Våre medlemsbedrifter har lenge etterlyst lettere tilgang til offentlige kontrakter, men kompliserte og ofte svært ressurskrevende anbudsprosesser gjør at mange må trekker seg. – Drammen kommune har forstått at det er i deres egen interesse å bidra til verdiskaping hos lokale bedrifter med lokale arbeidsplasser. Her er det mange kommuner som har mye å lære, fastslår Thommessen.