Fagnettstedet for SMB-sektoren

Illustrasjonsfoto fra Shutterstock

Arendalsuka 2022: – De små og mellomstore må henge med i den grønne omstillingen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Det er avgjørende at små og mellomstore bedrifter henger med i den grønne omstillingen. SMB Norge og Stiftelsen Miljøfyrtårn tar debatten på Arendalsuka.

Tirsdag 16. august kl. 12.30-13.30 i SMB-teltet ved Steenhuset i Arendal, avholder SMB Norge i samarbeid med Stiftelsen Miljøfyrtårn et felles arrangement om hvordan det står til med den grønne omstillingen i SMB-sektoren.

– Mange små og mellomstore bedrifter er godt i gang med omstillingen. Likevel er det mange småbedrifter som kanskje ikke vet hvor man skal begynne, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Den største samfunnsutfordringen 

Stiftelsen Miljøfyrtårn er medarrangør av debatten. Snart er 9000 norske virksomheter miljøfyrtårnsertifisert.

Ann-Kristin Ytreberg, adm. dir. i Stiftelsen Miljøfyrtårn. Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn.

– Vår generasjon har aldri opplevd en større samfunnsomstilling enn den vi nå skal gjennom. Det er helt avgjørende for både klimaet og arbeidsplasser at småbedriftene henger med. Derfor er denne debatten viktig, sier Ann-Kristin Ytreberg, administrerende direktør i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Hun påpeker at bedrifter som ikke tenker grønt i dag, taper konkurransen i morgen.

– En god grønn næringspolitikk må derfor legge til rette for grønn omstilling, også for de små og mellomstore bedriftene. Hvordan skal dette foregå? Det vil vi utfordre politikerne på, sier Ytreberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Topptung debatt

Flere sentrale politikere har allerede meldt sin deltagelse i debatten. Tre stortingspolitikere og én nestleder skal debattere mot hverandre.

Jørund Rytman, adm. dir. i SMB Norge. Foto: SMB Norge

– Det er bra at politikerne prioriterer dette arrangementet. De små og mellomstore bedriftene trenger at politikerne spiller dem gode dersom omstillingen skal gå så bra som mulig, sier Rytman.

For tiden opplever små og mellomstore bedrifter galopperende vekst i kostnadene, spesielt på strøm og drivstoff.

– Slik situasjonen er nå, opplever mange småbedrifter det som vanskelig å skulle bruke mye tid på grønn omstilling når man sliter med å holde hodet over vann. Derfor må politikerne på banen, legger han til.

Har du et konkret spørsmål som vi bør stille til politikerne under arrangementet? Send til [email protected] eller [email protected] innen torsdag 11. august.