Fagnettstedet for SMB-sektoren

Bedriftsforbundet

Sykelønnsdebatt med Arbeiderpartiet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Tirsdag 21.februar møtte Olaf Thommessen Arbeidspartiets Dag Terje Andersen i sykelønnsdebatt på Dagsnytt Atten. Vi utfordret Arbeiderpartiet på at dagens sykelønnsordning er for generøs.

 
Publisert 21 februar, 2017
 
Denne våren skal alle partiene på Stortinget vedta et nytt politisk program for de neste fire årene. I den forbindelse har Bedriftsforbundet reist rundt til partiene programkomiteer og spilt inn forslag. Ett av de forslagene var at partiene må våge å diskutere sykelønnsordningen. Bedriftsforbundet har foreslått en karensdag, men vi er åpne for at det finnes flere løsninger. Det viktigste er at vi bruker sykelønn som et virkemiddel for å få ned korttidsfraværet.
Når FrP sin programkomite foreslår en karensdag og kutt i sykelønnen gikk vi ut og applauderte dette i Dagsavisen. Det skapte reaksjoner og ledet til debatt mot Arbeiderpartiet.
– Det norske sykefraværet er dobbelt så høyt som i Sverige og langt over snittet i alle OECD-land. Hvis Norge får ned sykefraværet til svensk nivå, kan vi spare 18 milliarder i offentlig utgifter, sier adm.dir. Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet
Se debatten mellom Olaf Thommessen og Dag Terje Andersen. (trykk på «kutt i sykelønnen» eller spol til 31 minutter for å se innslaget)
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]