Fagnettstedet for SMB-sektoren

Digital 44

Stadig flere benytter Skattefunn

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Den lite byråkratiske ordningen Skattefunn er populær blant bedriftene. I 2016 hadde ordningen rekordmange nye søknader og aktive forskningsprosjekter.

 
Skattefunn er en ordning som er enkelt å bruke og som i stor grad treffer små og mellomstore bedrifter. Det er gode nyheter at vi nå ser en økning i bruken av Skattefunn i år igjen. Vi trenger et næringsliv som investerer i forskning og utvikling, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.
 

Skattefunn har økt blant norske bedrifter

I 2016 var det nesten 3000 flere aktive prosjekter i ordningen enn i 2013, viser nye tall fra Forskningsrådet.  I 2016 var det totalt ca 6900 aktive forskning- og utviklingsprosjekter i Skattefunn-ordningen. Det er en økning på 1100 fra året før. Ordningen har økt i alle fylker siden 2013, og økningen er størst i Rogaland og Aust-Agder. Målet med Forskningsrådets skattefradragsordning er at flere bedrifter skal forske seg frem til nye, gode ideer.
 

Fakta om Skattefunn

  • Skattefunn er en ordning i Forskningsrådet som gir skattefradrag på inntil 20 prosent av prosjektkostnadene til bedrifter som driver med forskning og utvikling.
  • Alle norske bedrifter som driver med forskning kan søke.
  • Målet er at flere skal drive med forskning og utvikling (FoU) i sine bedrifter.
  • Skattefunn er åpent for alle næringer og selskapsformer.
  • Det er bedriften selv som bestemmer hvilke forsknings- og utviklingsprosjekter som skal gjennomføres.

Lurer du på om Skattefunn kan være noe for din bedrift? Gå inn på skattefunn.no og se selv. Der finner du gode forklaringer på hvem som kan søke og hvordan du går frem.
 
Kilde: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-skattefunn-rekord/id2537646/[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]