Rekordmange nye bedrifter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

“Antall nyetableringer økte med 4,2 posent fra andre kvartal i fjor til i år, viser ferske tall fra SSB. Trolig har det aldri blitt skapt så mange nye bedrifter før i Norge. Tallene er ikke overraskende, mener administrerende direktør i Bedriftsforbundet, Olaf H. Thommessen.

 
– Våre medlemmer rapporterer om optimisme og vekst. Disse tallene avkrefter også inntrykket vi får fra politikere og media om at næringslivet i Norge i all hovedsak er basert på olje- og gassvirksomhet, som har ligget nede, sier Thommessen” til E24 Norge .
 

Fortsatt utfordringer på Sør- og Vestlandet

Selv om det er positivt med en økning i antall nyetablerere er det fortsatt urolige tider på Sør- og Vestlandet. Det må vi fortsatt ta på alvor.
– Det er imidlertid mye høykompetent arbeidskraft som har blitt ledig der nå, og det er mulig at en del i denne gruppen har valgt å starte egen virksomhet, sier Thommessen.
 

Holdningsendring til gründere og forenkling kan ha bidratt

Thommessen tror også at holdningsendringer i samfunnet kan ha vært med på å gjøre det lettere å starte for seg selv.
– I dag er det å være gründer en hedersbetegnelse, men slik var det på ingen måte for en ti-femten år siden.
Myndighetene har de siste årene gjort flere grep for å gjøre det enklere å drive egen virksomhet, og Thommessen tror at reduksjon av aksjekapital kan ha gjort det lettere å starte opp bedrift. Også skatterapporteringen har blitt mye enklere, mener Thommessen:
–  Jeg håper imidlertid ikke det er slik at folk starter opp egen bedrift, kun fordi det er blitt lettere å fylle ut skjemaer. Jeg tror imidlertid at akkurat denne faktoren kan ha gjort terskelen lavere for dem som ønsker å starte opp en virksomhet ved siden av vanlig jobb.
Teksten er hentet fra intervjuet med Olaf Thommessen på E24[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]