Programarbeid og statsbudsjett

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Bedriftsforbundet kommer med innspill til partiprogrammene.

 
Publisert 30. Juni 2016
 
Vi går en spennende politisk høst i møte. Fra august vil de ulike partiene trappe opp aktiviteten og forberede seg til Stortingsvalget i 2017. Bedriftsforbundet følger tett på og jobber hardt for å påvirke de ulike partienes programprosesser.
I 2017 skal partiene vedta nye politiske programmer som de går til valg på. Disse programmene vil bli styrende for den politikken som føres de neste fire årene etter valget.
Regjeringen skal dessuten legge frem sitt siste statsbudsjett før valgkampen. Det er regjeringens siste sjanse til å vise velgerne at de har gjennomført det de gikk til valg på. Det blir derfor viktigere enn noen gang for Bedriftsforbundet og få god kontakt med regjeringen og de to støttepartiene KrF og Venstre.
Forrige uke hadde vi gode møter med to av KrF sine fremste representanter, Dagrun Eriksen som er 1. nestleder i partiet og leder for programkomitéen og Hans Olav Syversen som er parlamentarisk nestleder og leder av finanskomitéen. I møte med de to politikerne tok Bedriftsforbundet opp viktige politiske temaer som ble vedtatt av vår kongress.
 

Vi snakket blant annet om:

  • Karensdag og sykefravær.
  • Formueskatt på arbeidende kapital.
  • Tilgang på kapital for de mindre bedriftene.
  • En småbedriftsmelding.
  • Bedre rettigheter for selvstendig næringsdrivende.
  • AS for mindre virksomheter.

Bedriftsforbundet skal i august og september besøke de andre programkomitéene for å komme med innspill på hvordan partiene kan løfte frem de viktigste verdiskaperne i Norge, som er de små og mellomstore bedriftene.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]