Fagnettstedet for SMB-sektoren

P1633796-Edit

Norskprodusert og best på pris

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Norsk spritproduksjon AS logo

Vi er norske, og nesten alt vi leverer har vi laget her i landet. Våre hovedprodukter er etanol til brennevinsproduksjon og etanolbaserte desinfeksjonsmidler. Vi er eneleverandør av desinfeksjonsprodukter til både Vinmonopolet og Mattilsynet. Det synes vi sier mye om hvilken kvalitet vi står for. Selv om pandemien kom like overraskende på oss som på alle andre, tok det ikke lang tid før vi var leveringsdyktige.

Salgssjef Sigurd Vindenes hos Norsk spritproduksjon AS i Bergen kan fortelle at selskapet selger desinfeksjonsmidler til en rekke små og mellomstore bedrifter over hele landet. Han er virkelig stolt over å kunne fortelle at de har en helnorsk produksjon, fordi det er så få selskaper som tar dette på alvor i dag, slår han fast. Dette betydde blant annet at da pandemien slo til, kunne de snu seg rundt og være raskt på banen med gode produkter.

Utvikling

Var håndsprit et produkt dere hadde fra før, som dere nå bare måtte lage mer av?
– Nei, dette var ikke et produkt hos oss, så vi måtte hive oss rundt slik at folk fikk det de etterspurte. Og så har det gått slik det alltid går i industriproduksjon: Vi har levert stadig forbedrede utgaver av håndsprit, for hver eneste batch, vil jeg nesten si. Så i dag kan vi med stolthet si at vi virkelig leverer topp kvalitet, som også har en lukt som folk setter pris på.

Hvordan har dere fått leveranser til de store og prestisjefylte kundene du nevnte innledningsvis?
– Begge deler er vunnet på anbud, men da er det ikke bare pris som gjelder: Både kvalitet og dokumentasjon er viktig, så det er nok riktig å si at vi har kjempet for disse anbudene, og er skikkelig stolte over å ha fått dem, slår han fast.

Leveringsdyktige

Nå har dere inngått en partneravtale med SMB Norge: Hvordan skal medlemmene dra fordel av dette?
– Vi har et system for bestilling som enten går på e-post, eller via hjemmesiden vår. Vi sender våre desinfeksjonsprodukter over hele landet, og vi er særdeles leveringsdyktige, må jeg få lov til å si. I desember leverte vi for eksempel hele 70 paller, så vi har virkelig produksjonskapasitet når vi trenger det. Så det er bare å sette i gang og handle, frister han. Og så minner han om at det er viktig å identifisere seg som SMB-medlem for å oppnå de aller beste prisene.

For pris er ett av salgsargumentene?
– Ja, det mye å spare ved å handle direkte av Norsk spritproduksjon. Med produksjonsanlegg her i Norge kan vi mye lettere utnytte en rasjonell produksjonsform, og ikke minst har vi solid kvalitetssikring for å levere til hyggelige priser for kundene. Det tok ikke lang tid under pandemien før folk opplevde oss som den avgjort rimeligste produsenten – i tillegg til at vi mener vi er den beste.

Hva skjer nå, etter at det verste forhåpentligvis er over hva pandemien angår?
– Det betyr overhodet ikke at det er slutt på etterspørselen etter sprit til desinfeksjon. Det er virkelig full rulle hos oss om dagen, så det er ingen ting som tyder på at etterspørselen kommer til å gå ned. Jeg vil kanskje heller si tvert imot, smiler han.

Kanskje vi nordmenn har endret vaner?
– Det kan nesten virke slik. Akkurat som folk har innarbeidede rutiner for håndvask, kommer nå denne ekstra impulsen til å sikre seg med en kjapp behandling med håndsprit før man vandrer videre i hverdagen. Så det kan meget vel hende at vi har endret vaner. Dersom vi alle klarer å holde på de gode rutinene, vil vi nok kunne se en redusert mengde sykemeldinger som følge av forkjølelse og omgangssyke. Når vi ser på etterspørselen, tror jeg også at SMB-medlemmene kommer til å spare gode penger på partneravtalen som nå er på bordet, understreker Vindenes.

Les gjerne litt mer på Norsk Spritproduksjon sin partnerprofil