Fagnettstedet for SMB-sektoren

Bedriftsforbundet

Finansminister må fjerne formueskatten på arbeidende kapital

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Bedriftsforbundet oppfordrer Siv Jensen til fortgang i prosessen med å fjerne formueskatten på arbeidende kapital.

 
Bedriftsforbundet møtte finansminister Siv Jensen sammen med Alliansen for privat norsk eierskap for å snakke om formueskatt på arbeidende kapital. Bedriftsforbundet og Alliansen leverte vi en appell til regjeringen om å få fortgang i prosessen med å fjerne formueskatten på arbeidende kapital.
 

Småbedrifter er hovedmengden av norsk næringsliv

Olaf Thommessen, adm.dir. i Bedriftsforbundet, talte på vegne av forbundets 4000 medlemmer.
— Bedriftsforbundet består av bedrifter med hovedsaklig 1-9 ansatte. Dette er bredden av norsk næringsliv. Formueskatten er en sak som engasjerer våre medlemmer mye. Mange er veldig frustrert over at det ikke har vært kuttet mer i denne skatten. Vi ønsker derfor en konkret plan for neste stortingsperiode for hvordan formueskatten på arbeidende kapital kan fases ut i neste stortingsperiode, sa Thommessen.
 

Formueskatten er ikke bare en skatt for de rike

Thommessen advarte også mot retorikken fra partier på Stortinget som mener at formueskatten bare er en skatt på de rikeste.
— Det er ikke bare de superrike som betaler formueskatt, mange har formuer som ikke bare består av penger i banken, men også aksjer, varelagre og maskiner tilknyttet bedriften. Det er flest vanlige folk som driver småbedrifter. Av 260 000 personer som betaler formueskatt på arbeidende kapital i Norge, har 144 300 av disse har en formue fra 1,4 til 3 millioner kroner.
Finansminister Siv Jensen avsluttet møtet med å forsikre Bedriftsforbundet og Alliansen om at regjeringen jobber kontinuerlig med å kutte i formueskatten, men det er utfordringer med å få politisk flertall på Stortinget for dette. Hun oppfordret videre medlemsorganisasjonene i Alliansen om å finne gode bedriftseksempler som kan brukes i debatten.
 
Har du tips til oss om bedrifter i ditt området som har utfordringer med formueskatten? Send en e-post til  [email protected]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]