Fagnettstedet for SMB-sektoren

Penger 209

Slik funker den nye IPS-pensjonssparingen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Bare uker før relanseringen av individuell pensjonssparing (IPS) vedgår ni av ti spurte i en spørreundersøkelse at de ikke vet hva ordningen innebærer, melder NTB.

 
IPS er individuell pensjonssparing; du sparer selv til egen pensjon. Tall fra blant annet DNB viser at flere sparer til pensjon enn tidligere. Finansminister Siv Jensens (Frp) mål med IPS-ordningen er å legge til rette for økt privat sparing til pensjon. Den nye IPS-ordningen skal gjøre det mer attraktivt å spare til pensjon. Ordningen innføres fra 1. November i år.
 

Ordningen er unntatt formueskatt

Har man lang sparehorisont, og er villig til å ta risiko i sparingen, kan IPS være et godt alternativ, skriver NTB i dag. Hvis du i tillegg betaler formuesskatt, blir IPS spesielt gunstig, fordi ordningen er unntatt formuesskatt.
 

Slik utnytter du IPS best mulig

Vår samarbeidspartner Skattebetalerforeningen har laget en egen sak om «Hvordan utnytter du ips-skajesparekonto best mulig?»
Den kan du lese ved å trykke her.
 

Utsetter skatten

IPS-ordningen er blitt markedsført som «skattegunstig», men et par viktige momenter bør du få med deg: Skattefordelen du får underveis i sparingen, skal betales tilbake, og pengene som settes av, er låst og øremerket til pensjon. IPS er derfor skattegunstig, fordi du får en skattebesparelse året etter, men du sparer ikke skatt total sett du utsetter skatten.
Les mer om IPS på Finansportalen
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]