Fagnettstedet for SMB-sektoren

Renta lokale

Du kan leie absolutt alt!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Renta logo

Det er faktisk mye mer vanlig enn man kanskje skulle tro. Spesielt på større bygge- og anleggsprosjekter, men også på mindre. Det er så mange fordeler ved å leie, at når man går kritisk gjennom det, oppdager man at det i grunnen ikke eksisterer noe alternativ. Men det er viktig å finne rett samarbeidspartner.

Man kan gjerne utfordre Morten Dahl i Renta på hvorfor det er så riktig – og ikke minst viktig – å leie i stedet for å eie. Men da bør man nesten sette av litt tid, for han har rikelig med «ammunisjon» på lager: Dessuten har han nå en ekstra god nyhet å komme med: Alle disse fordelene er nå gjort gjeldende for SMB Norges medlemmer, og det til en utrolig fordelaktig pris!

Tilgjengelig

Kan du liste opp noen av fordelene du synes er mest iøynefallende ved å leie utstyr?

– For det første vil jeg gjerne understreke det vi er inne på i headingen her: Du kan altså faktisk leie absolutt ALT du måtte ha behov for. Fra den minste fuktmåleren til digre gravemaskiner eller dumpere. Og når jeg nevner at det er vanlig å gjøre det på denne måten på de største bygge- og anleggsprosjektene, så er det med overlegg: Her snakker vi om virkelig store aktører, som rimelig nok tenker svært nøye igjennom hva som lønner seg best for dem. Og finansekspertene er ikke i tvil: Det er leieløsningen som vinner – hver gang.

Hvorfor er det slik?

– Det er mange grunner til det. La oss først se på tilgjengeligheten: Når du skal gjennomføre et større eller mindre bygge- eller anleggsprosjekt, vet du av erfaring at du vil trenge en god del utstyr. Men dersom du skal finansiere – og altså eie – alt dette selv, minster du mye økonomisk handlekraft. Dessuten vil endel vurderinger være styrt av likviditeten din – ikke av behovet for å ha riktig kvalitetsutstyr til å få jobben gjort. Det sies jo at «godt verktøy er halve jobben». Riktig så enkelt er det kanskje ikke, men det er nok en grunn til at vi har fått et slikt ordtak, minner han om.

Handlefrihet

Hvorfor er det så viktig å ha økonomisk handlefrihet både på små og store prosjekter?

– Fordi det alltid dukker opp overraskelser. Det vet alle som har drevet et prosjekt – både innenfor byggesektoren og anleggssektoren. Dersom du velger å la være å binde kapital til mye dyrt og tungt utstyr, vil du ha handlefrihet, både til å møte utfordringer i selve prosjektet, og til å satse på andre parallelle prosjekter, dersom du skulle ønske det. Men det handler også om å kunne «ta toppene» som det heter.

Hva tenker du på da?

Det er jo et faktum at alle prosjekter går litt i bølger, og har man flere prosjekter – noe de fleste har – vil det fra tid til annen oppstå situasjoner der man har bruk for mer utstyr enn man kanskje har tilgjengelig, eller for den saks skyld har regnet med. Men ved å unngå å binde for mye kapital, har man da alltid handlefrihet til å kunne løse flokene. Dessuten handler det ofte om utstyr som man bruker ganske sjelden, men som er superviktig akkurat der og da. De færreste har for eksempel det antallet lifter de måtte ha behov for til enhver tid. Det er et typisk leieprodukt, men jeg kunne komme med lange lister, smiler han. Alle løser ting på sin egen måte, og vi er her for å bidra til at alt går så enkelt som mulig.

Hva betyr samarbeidet med dere for SMB-medlemmene?

– Vi ser jo på dette som et samlet innkjøp, og ved å opptre samlet kan SMB-bedriftene skaffe seg tilgang til absolutt alt utstyr de måtte ha behov for – og til riktige betingelser. Vi har sydd sammen løsninger som passer perfekt for små og mellomstore bedrifter. Det ligger et stort potensiale for oss her tror vi, og for SMB-bedriftene er det en mulighet som kan gjøre dem til vinnere i fremtidige prosjekter, slår han fast.

Les gjerne litt mer på Renta sin partnerprofil