Renta lokale

Du kan leie absolutt alt!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Renta logo

–Jeg har mer enn en gang tenkt at vi er som en brobygger mellom jus og den virkelige verden. For det vi gjør, er å hjelpe våre klienter med å identifisere – og ikke minst vite noe om – alt man må passe på som leder, og som eier av en mindre eller mellomstor bedrift. Vi er dessuten opptatt av å levere svært kostnadseffektive tjenester, så vi går rett på mål.

Alf Kåre Knudsen er advokat og partner i Bing og Hodneland; et mellomstort advokatfirma som nå har inngått en avtale om partnerskap med SMB Norge. Dette betyr for SMB Norges medlemmer at de får betydelige rabatter, og ikke minst: –Du får en dedikert advokat, som faktisk vet hva hun eller han holder på med, til å jobbe med din sak, sier han med en av sine mange lune smil.

Passe på

– Hva må jeg passe på? Det er dette spørsmålet den vanlige næringsdrivende, og ikke minst eierne og styrelederne i SMB–medlemmenes bedrifter, bør stille seg selv. For dersom de ikke svarer riktig, og unnlater å gjør noe med de viktige tingene, risikerer de å måtte betale en masse penger, slår han fast.

Er det mange som ikke vet hva de skal passe på?

– Det er i alle fall ganske mange som i ettertid hevder at de ikke gjorde det. Men enten det gjelder arbeidsrett, arbeidstid, styringsrett eller skatter og avgifter, trenger du å være skikkelig PÅ for å unngå å trå feil.

Dersom du ikke er virkelig godt oppdatert, er det nemlig svært lett å havne på villspor, så vi tenker at det er nødvendig for de aller fleste bedrifter å ha et forhold til et fullservice advokatkontor. Faktisk trenger vel eierne av både små og mellomstore bedrifter å ha kontakt med et fullservice advokatfirma, slik at de har noen å slå ball med når det oppstår problemer. Oppfølging. Og det er jo nettopp ved å snakke sammen og støtte hverandre at man kan få på plass løsninger som man ikke ville hatt den minste sjanse til å finne ellers. Vi skal være der – jeg mener virkelig være der – for kundene våre, også etter at kontraktene er underskrevet, sier han litt skjelmsk: Her hos oss er vi selv et middelstort firma, og enten det gjelder skatt og avgift eller arbeidsjus av forskjellige slag, er det avgjort en fordel å ha vært involvert i driften av et slikt selskap selv. Man vet rett og slett hva ting handler om, og kjenner til de dilemmaene mindre bedrifter må løse hver eneste dag. –Hvordan avhjelper du de mange og kompliserte dilemmaene bedriftseierne kommer opp i? –Ved hele tiden å stille meg selv det samme spørsmålet: hvordan kan jeg hjelpe? For det er jo det vi gjerne vil, ikke sant? Vi vil være det jeg snakket om innledningsvis, nemlig en form for brobygger mellom virkeligheten og jusen. Det kan vi blant annet få til ved å forenkle begreper som vi vet er vanskelige for folk, og som de kommer til å bli merkbart flinkere til å forstå etter våre kurs, smiler Knudsen. Han gjør ofte det: smiler. Det er noe avvæpnende og samtidig ganske verdensvant ved holdningen hans – noe som inngir tillit. Lytte mer enn tale –Kanskje noe av det viktigste jeg lærte da jeg studerte jus, var å være en god lytter. Det er først når du virkelig lytter til det din klient sier, at du virkelig kan hjelpe: Du må finne ut hva din klient faktisk etterspør, og så levere på det. Men generelt kan jeg si at vi går «rett på mål». Det betyr at vi gir effektiv bistand som advokater, og det gjør vi etter å ha gjort de juridiske begrepene forståelige for folk. –Det skal bli utrolig spennende å utvikle et samarbeide med SMB Norge, for vi har forberedt oss godt til dette, og er opptatt av å kunne levere spennende og oppdatert juridisk kunnskap.

Handlefrihet

Hvorfor er det så viktig å ha økonomisk handlefrihet både på små og store prosjekter?

– Fordi det alltid dukker opp overraskelser. Det vet alle som har drevet et prosjekt – både innenfor byggesektoren og anleggssektoren. Dersom du velger å la være å binde kapital til mye dyrt og tungt utstyr, vil du ha handlefrihet, både til å møte utfordringer i selve prosjektet, og til å satse på andre parallelle prosjekter, dersom du skulle ønske det. Men det handler også om å kunne «ta toppene» som det heter.

Hva tenker du på da?

Det er jo et faktum at alle prosjekter går litt i bølger, og har man flere prosjekter – noe de fleste har – vil det fra tid til annen oppstå situasjoner der man har bruk for mer utstyr enn man kanskje har tilgjengelig, eller for den saks skyld har regnet med. Men ved å unngå å binde for mye kapital, har man da alltid handlefrihet til å kunne løse flokene. Dessuten handler det ofte om utstyr som man bruker ganske sjelden, men som er superviktig akkurat der og da. De færreste har for eksempel det antallet lifter de måtte ha behov for til enhver tid. Det er et typisk leieprodukt, men jeg kunne komme med lange lister, smiler han. Alle løser ting på sin egen måte, og vi er her for å bidra til at alt går så enkelt som mulig.

Hva betyr samarbeidet med dere for SMB-medlemmene?

– Vi ser jo på dette som et samlet innkjøp, og ved å opptre samlet kan SMB-bedriftene skaffe seg tilgang til absolutt alt utstyr de måtte ha behov for – og til riktige betingelser. Vi har sydd sammen løsninger som passer perfekt for små og mellomstore bedrifter. Det ligger et stort potensiale for oss her tror vi, og for SMB-bedriftene er det en mulighet som kan gjøre dem til vinnere i fremtidige prosjekter, slår han fast.

Les gjerne litt mer på Renta sin partnerprofil