Illustrasjonsfoto fra Shutterstock

NY SMB-PARTNER: – Digitalisering blir ikke lettere enn dette!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Norge er langt fremme når det kommer til digitalisering av næringslivet, men det er fremdeles mange små og mellomstore bedrifter som henger etter. Det har SMB Norge og iotnite tenkt å gjøre noe med.

LES OGSÅ: Slik får din bedrift tak i digitaliseringspenger fra Innovasjon Norge

Denne uken signerte SMB Norge og teknologiselskapet iotnite en samarbeidsavtale med mål om å tilby landets små og mellomstore bedrifter en enkel og rimelig vei inn i den digitale verden. IOT, som er de tre første bokstavene i selskapets navn, står for «Internet of things».

Se eksempler på hvordan bedrifter kan bruke IOT-løsninger lenger ned i saken.

Til daglig hjelper iotnite bedrifter med å finne områder hvor digitale virkemidler kan gjøre hverdagen lettere og mer effektiv. Deretter sender de en forespørsel til over 400 forhåndsgodkjente leverandører som innen kort tid leverer tilbud på oppdraget, helt gratis og uforpliktende for deg og din bedrift.

Fv: Jørund Rytman (SMB Norge), Jon Petter Andersen og Pontus Edvard Aurdal (iotnite)

Hvor skal man begynne?

– Vi vet at det er mange små bedrifter der ute som ønsker å finne gode og effektive digitale løsninger på utfordringer som dukker opp i hverdagen. Problemet er at det er vanskelig å vite hva man skal spørre om og hvor man skal starte, forklarer SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman.

Han er svært fornøyd med at iotnite nå har blitt en SMB-partner, og dermed også en del av SMB Norges kamp for å gjøre det lettere og morsommere å drive bedrift.

Les mer om SMB Norges omfattende partnerprogram her!

– Denne avtalen sikrer våre medlemmer en enkel og trygg vei inn i verden som for mange vil oppleves som både komplisert og uoversiktlig. Med denne avtalen fjerner vi den usikkerheten. Digitalisering blir ikke lettere enn dette, legger han til.

LES OGSÅ: SMB-sektoren bidrar til halve verdiskapingen

Henge med i svingene…

Iotnite ble startet av Jon Petter Andersen og Pontus Edvard Aurdal, som begge har bakgrunn fra Telenor. Der så de på nært hold hvordan store norske virksomheter kastet seg over mulighetene som lå innen IOT. Samtidig la de merke til at mange små bedrifter ikke hadde mulighet til å henge med i svingene.

– Den teknologiske utviklingen går lynhurtig, og da sier det seg selv at det blir en utfordring for mange små bedrifter å følge med. Svaret på den utfordringen ble plattformen iotnite, som raskt og enkelt kartlegger bedriftens digitaliseringsbehov, og deretter kobler dem sammen med leverandører av disse tjenestene, forklarer Andersen.

iotnite samarbeider kun med europeiske og amerikanske aktører, og alle er forhåndsgodkjent gjennom en grundig prosess.

– Det gjør at bedriftene som benytter seg av tjenesten kan være trygge på investeringen de eventuelt ender opp med å gjøre, understreker Andersen.

Ta testen her: Hvordan kan jeg digitalisere min bedrift?

Illustrasjonsfoto

Skal være lønnsomt!

Målet er imidlertid at investeringen skal tjenes inn igjen ved hjelp av effektivisering og bedre oversikt som følge av denne digitaliseringen, forklarer Aurdal og viser til et eksempel fra bygg- og anleggsbransjen.

– Vi vet at mange i bygg- og anleggsbransjen har investert enorme summer i maskiner og verktøy. Men en enkel IOT-løsning kan man få full kontroll over hvor dette befinner seg til enhver tid, og kvitte seg med svinn, forklarer han videre.

Her to andre eksempler på hvordan vanlige småbedrifter enkelt kan ta i bruk IOT-løsninger:

Restaurant:

Med forholdsvis rimelige digitale løsninger kan man til enhver tid ha full oversikt over lagertstatus og holdbarhet på hele varelageret. Det vil gjøre det mye lettere å holde oversikt over bestillingsbehov. Legger man til og lagrer data knyttet til trender i bestillinger fra kunder, kan man forutse bestillingsbehov basert på dag og værdata. Dette vil redusere risiko og sørge for at virksomheten optimaliserer og automatiserer hele vareflyten, og til syvende og sist spare mye penger.

Helse:

Er du en massør, lege eller kiropraktor. Da er det en rekke ulike faktorer som er viktige for deg og dine kunder, som du enkelt og effektivt kan ta i bruk rimelige og gode løsninger. Et enkelt og effektivt grep er å installere en luftkvalitetsmåler. Denne vil effektivt gi alarm om det er dårlig luftkvalitet og Co2 nivåer for ansatte og dine kunder. Dette har direkte effekt på humør, trivsel.

Se flere konkrete eksempler på iotnite.com