660445458_Retouche-SFL (1)

Bredt bærekraftig utvalg og bred ekspertise

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vi er stolte av at vi har markedets bredeste utvalg innen emballasje i Europa, og mange av produktene våre er blant de mest bærekraftige alternativene du kan velge når det gjelder emballasje. Nå kan SMB-medlemmene få tilgang til disse for de mest fordelaktige prisene i den omfattende katalogen vår.

Det er Ingunn Steinsland Kristiansen , markedssjef i RAJA (Rajapack AS) som sier dette. RAJA er en del av et internasjonalt konsern, og har ikke bare et bredt vareutvalg, men også en solid kompetanse som de nå er klare til å dele med SMB Norges medlemmer, forteller hun:

Kompetanse

– Vi har emballasjespesialister som hjelper kundene våre til å velge de mest optimale løsningene alt etter hva det er de skal pakke og sende. Du kan faktisk spare store summer, og samtidig opptre langt mer bærekraftig enn før. Det er nok å nevne overgangen fra «pakkechips», som man tidligere brukte mye av som fyllmateriale, til papp og papir, som er et bedre valg for miljøet. I tillegg gjelder det å optimalisere valgene du gjør når du bestiller esker og annet til sendingene dine.

Hva tenker du på her?

– Når spesialistene våre snakker med våre kunder, er det første spørsmålet alltid: Hva er det du skal sende, og hva sender du mest av? Det sier seg selv at dersom du bare sender 4-5 forskjellige produkter, og gjør dette mange ganger i uken, kan vi lett legge opp et løp som passer nøyaktig til det du skal sende. Vi kan uansett hjelpe deg å redusere utgiftene dine betydelig, også om du sender de forskjelligste produkter og trenger å tilpasse pakkingen din etter dette. Da gjelder det å utnytte våre spesialisters kompetanse for å finne gode løsninger du kanskje ikke så lett kommer på selv.

Ikke bare emballasje

Når du sier dere har markedets bredeste utvalg, så gjelder det ikke bare emballasje?

– I tillegg til det meste du kan komme til å trenge når det gjelder emballering, er vi også svært godt dekket innenfor lagerutstyr, butikkemballasje, kontorrekvisita og hygieneartikler av forskjellig slag. Så denne avtalen vil kunne bety mye for produksjonsbedrifter, men også for andre små og mellomstore virksomheter. Det er som kjent bunnlinjen man lever av, og den går lysere tider i møte for dem som vet å utnytte avtalen som nå er inngått.

Hva om man er en mellomstor bedrift som fra før har gode avtaler med sine leverandører på grunnlag av sitt årlige forbruk?

– Da er det på tide å ta turen innom markedets beste nettbutikk og få et overblikk, og så snakke med våre spesialister. Dersom det viser seg at du har et høyt forbruk, er det enda mer penger å spare. Du vil bruke mindre materiale og drive mer miljøvennlig enn tidligere, noe som er et konkurransefortrinn i de fleste bransjer, slår hun fast.

Profilering

Hva kan man gjøre med tape og strekkfilm?

– For å ta strekkfilm først, så kan den være mye tynnere enn før, og det betyr at du kan spare store mengder plast på årsbasis hvis du sender mye. I tillegg har vi miljøvennlige paller, pallemellomlegg og annet tilbehør. Det er også viktig å tenke profilering, og vi kan levere profilering av firmaet ved hjelp av pakketape med trykk, for eksempel. Da kan du bruke nøytrale esker, men likevel få god profilering gjennom pakketapen eller etiketter med trykk.

RAJA vektlegger kundeservice

Har dere en chattefunksjon med «ekte mennesker» også?
Ja! Jeg tror at mange fort blir frustrert om de møtes av en robot, så vår chat er kun åpen mens vårt kundesenter er det, men til gjengjeld chatter du med et menneske. Vi får gode tilbakemeldinger på det, og på denne måten er det enklere for SMB-bedriftene å starte sin reise mot en mer effektiv drift. Det er et faktum at mange «gjør som de pleier», og det betyr per i dag at du trolig driver både for dyrt og ikke minst tar for lite miljøhensyn. Så dette handler om rådgivning, både når det gjelder hvilket materiale du skal velge, størrelse på pakker, pakkemateriale og ikke minst at du lærer deg til å pakke riktig. Mange blir overrasket over hvor mye penger de kan spare, frister hun.

Les gjerne litt mer på Rajapack sin partnerprofil