ADVISIO: – Ny SMB-partner med unik spisskompetanse!

SMB Norge og advokatfirmaet Advisio har blitt enige om en avtale som blant annet gir organisasjonens medlemmer tilgang til unik spisskompetanse innen HR-arbeid og dialog med NAV. 

Les mer om Advisio her

Juridiske prosesser kan ofte være kostbare. For små bedrifter er det derfor spesielt viktig å treffe rett med valg av advokat på første forsøk. Derfor har SMB Norge valgt å knytte til seg spesialiserte advokater med ulik spisskompetanse.

Etter en omfattende kartlegging av bransjen er SMB Norge-sjef Jørund Rytman svært fornøyd med å ha fått Advokatfirmaet Advisio med på laget.

– Advisio er gode på det meste, men utmerker seg spesielt for deres erfaring med å hjelpe bedrifter med HR-støtte og i prosesser med NAV. Dette er områder hvor vi vet at mange medlemsbedrifter trenger hjelp i en travel bedriftshverdag, konstaterer SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman.

Advokat og partner i Advisio, Olav Lægreid, er glad for å kunne tilby Advisios ekspertise til SMB Norges medlemsbedrifter.

– Vi er stolte av det vi kan, og vi er tydelige på hva vi ikke kan. Har du en utfordring knyttet til personalspørsmål, arveplanlegging eller familie, er vi rett adresse. Her har vi nasjonalt ledende kompetanse, forklarer Lægreid.

Les også: Visste du at SMB Norges medlemmer får gratis juridisk bistand?

Rimelig forsikring

Han har latt seg imponere over arbeidet SMB Norge har gjort for å tilby medlemmene et godt og helhetlig tilbud når det kommer til juridisk bistand.

-SMB Norge har andre, svært gode samarbeidspartnere innen områder som skatt og transaksjoner, som vi ikke er spesialister på. Helheten i dette tilbudet er unikt i norsk sammenheng. Derfor bør man melde seg inn i SMB Norge, hvis man ikke allerede har gjort det, understreker Lægreid.

– Et medlemskap i SMB Norge er en meget rimelig forsikring hvis man får bruk for juridiske råd. Vi ser fram til å bidra med vår erfaring og fagkunnskap for å hjelpe medlemsbedrifter og næringsdrivende med utfordringer vi er spesielt godt rustet til å finne løsninger på, legger han til.

Kompliserte NAV-prosesser

Mange bedriftseiere har opplevd hvor frustrerende det kan være å forholde seg til NAV i forbindelse med en ansatts sykdomsforløp. Advosio har lang erfaring med å lose bedrifter gjennom disse lange, og ofte svært kompliserte prosessene med NAV.

– Som arbeidsgiver kan man bli avmektig av at NAV krever noe av en sykmeldt nøkkelperson som fører vedkommende lenger bort fra bedriften. Vi har detaljkunnskap om regelverket og tenkemåten i NAV, og vi kan lose bedriften gjennom vanskelige prosesser ved sykdom.

-Dermed kan vi bidra til at den ansatte kommer raskere tilbake, eller kommer tilbake i det hele tatt. Og hvis det er bedre at arbeidsforholdet avsluttes, er det viktig å ha god kjennskap til hvilken inntektssikring den ansatte da vil få. Det kan være helt avgjørende i forhandlinger, avslutter Lægreid.

Les mer om Advisio her